Att spela bingo på nätet är ungefär lika enkelt som att spela bingo ute i verkliga livet. Skillnaden är att du i stället för att stämpla de nummer som ropas upp, så använder du musen för att markera de nummer som kommer upp. Om du vill kan du till och med ställa in det så att datorn automatiskt markerar numren åt dig. Det kanske låter lite tråkigt; att bra sitta där och titta på. Men då kommer vi in på den kanske största skillnaden mellan bingo online och live. Chatten.

Den sociala aspekten av bingo på nätet är den chatt som finns. Där kan ni som spelar prata om allting mellan himmel och jord, förutsatt att ni inte blir dryga och otrevliga. Då kommer den chattvärd som finns där att komma in för att återställa ordningen. Men det är sällan sådant behövs; de flesta har lärt sig att bete sig som folk. Chattvärdarna finns inte bara där för att hålla ordning, utan arrangerar också diverse små ”sidospel”. Man behöver självklart inte delta i dem om man inte vill, men de flesta tycker att det gör bingospelandet ännu roligare. Så, med allt som pågår, samtal, sidospel och så vidare, kan det vara svårt att hinna med att markera de nummer som kommer upp. Därför finns möjligheten att låta datorn markera dem åt dig.

Men det finns ytterligare en sak att tänka på när man spelar bingo på nätet. Det finns ett antal olika varianter att välja mellan. Dem ska vi beskriva närmare i lektion 3.