När man spelar bingo på nätet så förekommer ett antal varianter av bingo. Dessa skiljer sig en del från klassisk bingo, men är ändå rätt lätta att lära. Läs igenom denna lektion, och du kommer att kunna spela de flesta bingovarianter som erbjuds där ute galant!

 

Klassisk bingo

Den här känner du antagligen till. Du har en bricka med fem gånger fem rutor. I varje ruta finns ett nummer. När ett nummer som finns på din bricka kommer upp, så kryssar du för det. Den som först får fem i rad, i horisontell, vertikal eller diagonal riktning vinner.

 

Variantbingo

Det här är den vanligaste formen av bingo på nätet. Det kan sägas vara en sorts super-bingo. En variantbingobricka består av tre vanliga brickor. Det gör att alla 75 numren finns representerade; du kommer alltså att behöva kryssa för ett nummer efter varje boll. I variantbingo har man fem chanser att vinna. Den som först får fem i rad (bara horisontellt räknas) vinner första priset. Sen fortsätter bollar att dras, tills någon fyller två rader på en av sina brickor, och får ett pris. Det hela fortsätter med tre, fyra och slutligen full bricka, som ger den största vinsten. Variantbingo tar således ganska lång tid att spela, och spänningen mot slutet är i det närmaste olidlig.

 

90-bollarsbingo

90-bollarsbingo är en form av bingo som är vanlig i bland annat Storbritannien. 90-bollarsbrickan består av tre rader, 9 rutor breda. I den första kolumnen har de tre rutorna siffror mellan 1 och 10, i den andra mellan 11 och 20 och så vidare. Alla rutor har dock inte nummer, utan en del är blanka. Spelet går sedan till som variantbingo. Den som först fyller 1 rad vinner det första priset, den som sedan fyller 2 rader vinner nästa pris, och så slutligen det stora priset för att fylla alla tre raderna.

Nu känner du till de vanligaste bingovarianterna på nätet. I lektion 4 ska vi berätta om bonusar, hur de fungerar och vad du bör tänka på.