Lektion 4: Bonusar

När man vill spela på nätet så finns det allt som oftast en rad olika bonusar man kan hämta hem. Det gäller dock att verkligen läsa igenom dessa bonusar. De innehåller oftast en rad olika krav som spelaren måste efterfölja.

En bonus varierar ofta…

… beroende på vilket spelbolag man väljer att spela med. Oftast kan spelbolaget enbart skylta med att man får en bonus direkt när man gör en första insättning. Detta stämmer förvisso men om man sedan läser sig vidare så kommer man direkt att läsa om olika villkor som gäller. Dessa villkor kan variera med allt ifrån att man måste vinna bonusen först, eller att man måste spela med den under 30 dagar, annars försvinner den. Men vad varje bonus nästan alltid har gemensamt är att man måste omsätta den ett ex antal gånger.

Exempel: Om Calle gör en insättning på 500 kronor hos ett spelbolag så kommer spelbolaget ge honom ytterligare 500 kronor att spela med. Detta är en väldigt bra bonus som gör att Calle kan testa sig fram på de olika spel som erbjuds. Däremot kan han inte ta ut sin bonus till riktiga pengar. Läs vidare om omsättningskrav.

För ett omsättningskrav…

… måste han först spela för denna summa flera gånger innan han kan ta ut den. Det kan exempel innebära att han måste omsätta denna summa (500 kronor) 6 gånger. Det gör att Calle måste spela för 3000 kronor innan han kan plocka ut summan. Dessa omsättningskrav varierar otroligt mycket och gör därför att man noga måste titta igenom de olika spelbolagen för att på så vis hitta de spelbolag som känns bäst.

Däremot kan man som spelare välja att spela med sin bonus på olika sorters Jackpot-spel. När man har gör det så har man chans att vinna otroliga summor, vilket gör att 3000 kronor känns väldigt ynkliga om man exempelvis skulle vinna 30 miljoner kronor.

Oavsett vad man som ny spelare väljer att spela så kan det vara bra med en bonus. Dessa tillkommer oftast tillsammans med ett krav. Det kan exempelvis vara att man inte riktigt känner till de olika spelen. Genom att acceptera en bonus på 100% så innebär det att varje spel man spelar är halva priset av den egentliga summa man väljer att spela med. Skulle denna summa plötsligt ta slut så har man åtminstone lärt sig hur de olika spelen fungerar. Så när man gör nästa insättning så kan man vara säker på hur spelet fungerar och vad det är som ger vinster.

Räkna satsningskravet…

… och var förberedd. Om man är en spelare som sätter in 200 kronor och inte har som plan att spela så mycket så kan en bonus vara direkt negativ. Skulle man som spelare välja att ta en bonus på sina 200 kronor så får man exempelvis ett saldo med 400 kronor. Skulle man sedan vinna på casino eller bingo så att man får exempelvis 1500 kronor så går det inte att ta ut dessa i riktiga pengar. Man måste oftast omsätta denna summan minst fem gånger, vilket gör att man måste försöka komma upp i 2000 kronor. Så om man vill kunna gå ut och ta ut pengar precis när man vill så ska man undvika bonusen. Det kan vara otroligt jobbigt att ha ett konto med pengar som man egentligen behöver. Om man istället undviker bonusen så kan man plocka ut vinsten precis när man känner för det.

Att tänka på när man spelar om pengar…

… är att det gäller att vara otroligt försiktig med sitt spelande. Man måste hela tiden ha full kontroll på sitt spelande. Det finns olika strategier som gör att man som spelare kan ha full kontroll. En av dessa är att man tidigt sätter upp en budget för vad man ska spela för, dessutom kan det vara bra att sätta en ribba för hur mycket man ska spela. Dessutom kan det vara bra att skriva ner hur varje spel har gått. Skulle man exempelvis se att man förlorar otroliga summor varje gång så kan det vara läge att lugna ner sig. Dessutom ska man aldrig glömma att man spelar för att det är roligt. Lycka till med spelandet!

Känns det fortfarande osäkert? Börja om från lektion nummer 1!