När du tittar runt hos olika nätbingohallar kommer du att slås av den stora mängd bonusar som erbjuds. Det kommer att kännas som om du kommer att få betalt för att spela bingo. Det kan tyckas så, men i verkligheten är det inte riktigt så enkelt. Bonusar kommer i stort sett alltid med en del hållhakar.

När du registrerat dig får du ofta en liten summa att spela för. Och det är ju trevligt. Men om du skulle råka vinna, så kan du inte ta ut denna vinst i reda pengar, för det mesta. I stället krävs det att du spelar för den vinsten ett antal gånger innan den förvandlas till pengar som du kan ta ut. Detta kallas omsättningskrav. Ett omsättningskrav på exempelvis 10 gånger innebär att du måste spela för tio gånger bonuspengarna innan de förvandlas till riktiga pengar. Om bonusen är till exempel 50 kronor, måste du spela för 500 för att kunna ta ut dem.

Samma sak gäller vanligtvis också insättningsbonusar. Dess fungerar så att din första insättning matchas till 100% upp till en viss nivå, till exempel 1,000 kronor. De 1,000 kronor du får extra måste du alltså spela ganska mycket med för att kunna använda som riktiga pengar. Vad detta betyder i praktiken är att hur bra en bonus är avgörs till stor del av hur stort omsättningskravet är.

Det kan kanske verka som om bonusar är värdelösa på grund av omsättningskravet. Men betänk att du inte behöver göra något extra för att få dem, och du får möjlighet att spela mer. Dessutom kan du ju ha tur och vinna så mycket att bonuspengarna förvandlas till riktiga sådana.